ANW-hiaat, wat is dat?

22 juni 2021

 

Als een werknemer overlijdt heeft dat vaak ingrijpende gevolgen voor de nabestaanden. Het verlies van inkomen kan dan best groot zijn. Vaak zijn werknemers zich hier niet van bewust. Het inkomensverlies kan ontstaan door het ANW-hiaat; de partner die achterblijft krijgt een lage of zelfs geen ANW-uitkering van de overheid.

Dit is geregeld in de Algemene Nabestaanden Wet (ANW). Deze wet zorgt ervoor dat de partner en de kinderen van de overleden werknemer recht hebben op een uitkering van de overheid. Om een ANW-uitkering te krijgen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen en vaak is deze niet genoeg voor de nabestaanden. 

ANW-hiaatverzekering

Een ANW-hiaatverzekering geeft een extra uitkering in geval van overlijden. Deze uitkering loopt niet levenslang, maar de nabestaande ontvangt deze uitkering tot aan zijn of haar AOW-gerechtigde leeftijd. 

Als werkgever kun je deze verzekering verplicht of vrijwillig aanbieden. En de premie kan voor rekening van de werkgever zijn of voor rekening van de werknemer en alles daar tussenin.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. 

VERTEL MIJ MEER